Daftar Skuat Malaysia Untuk Piala AFF 2016

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
malaysia
Skuat Malaysia melakukan foto sebelum pertandingan.

Pelatih kepala tim nasional Malaysia, Ong Kim Swee membuat keputusan besar sekaligus mengejutkan usai tidak memasukkan trio Johor Darul Ta’zim (JDT): Izham Tarmizi Roslan, Fazly Mazlan dan Azrif Nasrulhaq dari Piala AFF 2016.

Ketiga pemain tersebut padahal bermain gemilang bersama klubnya sepanjang musim ini. Hal ini membuat publik sepak bola Malaysia bertanya-tanya terkait keputusan tersebut.

Kabarnya, ketiga pemain ini memang tidak mendapat izin dari JDT untuk membela timnas Malaysia di laga uji coba menghadapi Singapura dan Afganistan pada akhir bulan ini. Hal inilah yang kemungkinan menjadi faktor mengapa sang pelatih akhirnya memilih untuk tidak memasukkan nama mereka ke dalam skuat di Piala AFF nanti.

Pada Piala AFF 2016 nanti, Malaysia akan tergabung dalam Grup B bersama Vietnam, Myanmar dan Kamboja. Berikut adalah skuat Malaysia untuk Piala AFF 2016 nanti:

Penjaga Gawang: Khairul Fahmi Che Mat, Khairul Azhan Khalid, Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy

Bek: Shahrul Saad, Nazirul Naim, Fadhli Shas, Ronny Harun, Matthew Davies, Ahmad Khuzaimi Piee, Khairul Helmi Johari, Shahrom Kalam

Gelandang: Nasir Basaruddin, Irfan Fazail, Zaquan Adha Abdul Radzak, Ahmad Fakri Saarani, Hadin Azman, Safawi Rasid, Baddrol Bakhtiar, Rizal Ghazali, Syazwan Zainon, S. Veenod

Penyerang: Darren Lok, Amri Yahyah, Safee Sali, Ahmad Hazwan Bakri, Norshahrul Idlan Talaha

comments